La Cantine


Jozef Vandaleplein 7a 8500 Kortrijk
056 22 32 24 Klik om te bellen

Gezonde, smaakvolle en dagverse keuken
Aangepaste versies omtrent allergenen
Tips om thuis op te warmen en te serveren

Over La Cantine

Waarom is La Cantine de beste keuze voor jou?

La Cantine, lunch, coffee, take away. De afhaalgerechten zijn gebaseerd op de kaart van het restaurant. Lieve koos bij de opstart van het restaurant voor een eerlijke keuken, gebaseerd op gezonde gerechten met verse groenten.

Lieve en schoonzoon Jeroen delen hun passie voor lekker koken. Ze vormen het kookduo van La Cantine. Lieve bouwde haar ervaring op via heel veel boeken, blogs en documentaires over koken. Ze gaf zelf een kookboek (De Tafel van Tien) uit en organiseerde jaren lang kookworkshops, tot ze toch nog eens graag haar eigen restaurant wou realiseren. Later voegde Jeroen, kok en barrista van opleiding, nieuwe accenten toe aan de keuken, vooral aan de warme gerechten. Hij was voordien 8 jaar actief bij Viva Sara.

Meer over La Cantine:

La Cantine is een familiale onderneming waar de keuken draait rond Lieve en Jeroen . Sofie en Koen organiseren het restaurant, samen met studenten of flexi's op zaterdag of in drukke vakantieperiodes. Ze streven vooral naar tevreden terugkerende klanten.

In Kortrijk is het restaurant gekend als "Byttebier - La Cantine" omdat de geschenkenzaak Byttebier onderdak verleent aan La Cantine sinds 2017, in een historisch pand. De familie is reeds actief in Kortrijk sinds 1953 maar evolueerde steeds mee met de trends van de decennia.

Wat kan La Cantine je bieden?

Het team van La Cantine focust op gezond en lekker in een gezellig kader, met een vriendelijke service. De gezelligheid van het pand en de combinatie met de keuken biedt een antwoord op de zoektocht van zowel Kortrijkzanen, toeristen als shoppers uit de regio. Er is ook een heel mooi zomers terras onder de bomen van het plein.

De ontwikkeling van ons take away aanbod is het gevolg van de 2 lockdowns tijdens de coronajaren. Toen was dit de enige vorm van activiteit, momenteel loopt dat terug samen met de normale werking van het geliefd restaurant.

In de keuze zitten zowel gerechten gebaseerd op groenten alleen, op zalm, op gevogelte en rundsvlees en op pastavarianten.

Wie is de doelgroep van La Cantine?

La Cantine verheugt zich om de klanten van alle leeftijden, vriendinnen, jonge koppels, gezinnen met kleine of grotere kinderen, oma's en opa's.

Praktische tips?

Tenzij je te voet bent of met de fiets komt, parkeer je best onder K in Kortrijk of onder de Houtmarkt, maar alle centrumparkings liggen op wandelafstand van La Cantine. Betalen kan met kaart, payconiq, Apple Pay of cash. Vraag steeds uw btw-kasticket, wij maken dit altijd op bij het afrekenen. Bestellingen take away doe je best uiterlijk voor 10 uur 's morgens (en voor grotere gezelschappen de dag vooraf).

Foto's

In La Cantine tafel je in goed gezelschap.

La Cantine in het kort

Geopend op

Dinsdag
Donderdag
Vrijdag
Woensdag
Zaterdag

Keuken

Mediterraan

Bezorgen mogelijk

Ja

Bezorgtijd

Meer dan 45 minuten

Team

Onze locatie

Logo La Cantine

La Cantine

La Cantine


Jozef Vandaleplein 7a 8500 Kortrijk
056 22 32 24 Klik om te bellen